Om Mormors kök

Med traditioner från polska köket och en skatt av många hemliga recept nedskrivna och lämnade från generation till generation har Remi och mormor Josefina tillsammans skapat en meny som är en blandning av tradition och nytänkande. Alla rätter är hemlagade från grunden med focus på ingredienser och noga utvalda leverantörer. Handgjorda piroger, såser, kött och fågel samt långtorkat ankbröst kan ni finna på menyn som har sitt ursprung ur familjens receptbok. Vinutbudet och de fantastiska desserterna, även de handgjorda in i minsta detalj, är dottern Ewas stolthet.

Inredningen i restaurangen, med rustika detaljer och dekorationer, är starkt anknutna till den polska traditionen. Till och med dukarna på bordet är handgjorda (Ewas moster kämpade för att hinna klart med dem innan öppning).

Ägarnas önskan och tanke var att deras gäster skulle få njuta av atmosfären ”hemma hos oss” och lämnar det vardagliga, ofta hektiska tempot, bakom sig för en stund när klivet tas över tröskeln in i ”Mormors kök”.

Vill också passa på och tacka Tommy på Tommysträdgård som hjälpt oss att renovera samt stenlägga vår nya uteplats vilken är tänkt att öppna till sommaren. Kan verkligen rekommendera Tommy som gjort ett kanonjobb!